• Nyheter

Hur gör man en båt lättare att köra? Med trimplans-automatik från Mente Marine kan man köra båt utan att behöva bekymmra sig om hur trimplanen står eller om någon byter plats i båten och bara koncentrera sig på att köra.

Nu kan inte bli enklare. Nu har det nått perfektion. Exaktare mätningar, snabbare kontroll av båten och en vackert designad laserskuren aluminimumram. Drömmen har varit att få allt in i kontrollpanelen. Inga kablar, inga lådor, inga extra kablar för att ansluta. Nu är det verklighet, bara att montera den automatiska kontrollpanelen i stället för de traditionella fyra knapparna och installationen är klar. En snabb kalibrering och allt är klart. Helt klart en prisvärd uppdatering.

Nya Yamaha F115B

– lättare med större cylindervolym

Nya F115B är en mångsidig motor som tack vare sin större cylindervolym, kompakta mått och låga vikt passar till en mängd olika båtkombinationer.

Funktioner som fart, varvtal, tripp men även bränsle- ekonomi och förbrukad mängd bränsle är information som förenklar båtlivet. Andra finesser är den justerbara lågfarten (trolling) och Yamahas effektiva stöldskydds system Y-COP. Med sin låga vikt passar nya Yamaha F115B även äldre båtar som inte klarar av en för hög vikt på akterspegeln 

Nya Yamaha F175A

– miljövänlig teknik i kompakt format

Nya Yamaha F175 blir ett intressant alternativ mellan Yamahas populära 150 och 200-hästare. Den 4-cylindriga 175-hästaren på 2,8 liter har finesser som t ex variabelt ställ- bara ventiler, elektronisk bränsleinsprutning och justerbart trollingvarvtal.

Andra finesser är Yamahas stöldskyddssystem (Y-COP), nydesignade Reliance-propellrar med SDS som effektivt minimerar ljudet vid växlingar. Med sin låga vikt på 225 kg och en mycket kompakt design är nya 175-hästaren idealisk att ersätta motsvarande 2-taktare med en mer miljövänlig 4-taktsteknik.